Voor je eigen veiligheid: werkschoenen!

Voor je eigen veiligheid: werkschoenen!

Door Redactie / 29-12-2023

Er zijn heel veel soorten schoenen. Je hebt sneakers, loafers, instappers, sandalen, hakken, laarzen en ook nog slippers. Maar al deze schoenen zijn voor gewoon, dagelijks gebruik. Wanneer je aan het werk bent in de bouw of in een andere industriële omgeving heb je goede bescherming nodig. Ook aan je voeten. En dus is het belangrijk dat je goede werkschoenen draagt. Goede werkschoenen kunnen grote problemen voorkomen. Niet alleen voorkomen werkschoenen problemen die ontstaan als je ergens in stapt, ze voorkomen ook dat je tenen ernstig gewond raken wanneer er iets op valt. Ook is het slipgevaar een stuk minder groot wanneer je werkschoenen draagt.

Werkschoenen hebben niet de naam mooi te zijn

Maar tegenwoordig zijn er zeer stylish werkschoenen, waarvan je aan de buitenkant eigenlijk niet ziet dat het werkschoenen zijn. Je loopt er heerlijk comfortabel op en je kunt er veilig mee aan het werk. Dus eigenlijk is dat het meest belangrijk, niet het uiterlijk van de schoen. Kijk je naar werkschoenen bij Bowork, dan zie je dat ook werkschoenen heel mooi kunnen zijn. Er zijn werkschoenen mét hak voor dames, er zijn werkschoenen in de vorm van sneakers en natuurlijk werkschoenen in de stijl van “kistjes”. Ze hebben allemaal één ding gemeen: ze beschermen je voeten tegen directe gevaren.

Hoe beschermen werkschoenen je voeten?

Om te beginnen zorgen goede werkschoenen ervoor dat je voeten niet moe worden, ook niet als je een hele dag moet lopen en staan. Daarbij is de zool van iedere werkschoen extra hard en kan deze voorkomen dat je, wanneer je op een spijker stapt, letsel aan je voetzool krijgt. Ook zijn de neuzen van werkschoenen extra versterkt. Dit zorgt ervoor dat je tenen en je voorvoeten extra beschermd zijn tegen het gevaar van zware materialen die op je voet kunnen vallen. Het dragen van werkschoenen is op veel plaatsen verplicht. Denk dan aan werken in de bouw, op de bouwplaats of in de bouwmarkt. Maar ook als het niet verplicht is, is het dragen van werkschoenen een goed idee. Je kunt je op die manier veel ellende besparen!

Hoe kun je je nog verder beschermen?

Niet alleen het dragen van werkschoenen draagt bij aan je persoonlijke veiligheid. Ook het dragen van een helm, mondmasker, veiligheidsbril en gehoorbescherming kan daartoe bijdragen. Het is een verstandige zet om je goed te beschermen tegen alle mogelijke gevaren. Alleen dan kun je het werk goed, veilig en lang volhouden.