De mooiste poloshirts kiezen: zo doe je dat

De mooiste poloshirts kiezen: zo doe je dat

Door Redactie / 14-11-2023

Ben je op zoek naar een mooi poloshirt? Of je nu iedere dag naar kantoor gaat of juist voor een casual dagje uit op zoek bent naar een goed kledingstuk, de polo kan veel voor jou betekenen. Met een groot aantal varianten op de markt zijn er voor iedereen voldoende mogelijkheden. Voordat je op zoek gaat naar jouw comfortabele poloshirts bij Schulte Herenmode moet je wel weten waar je allemaal op kan letten. Maar wat is het dan? Onderstaande informatie voorkomt dat je de verkeerde keuzes maakt en niet optimaal kan genieten van jouw polo’s.

De stof en de pasvorm

Als eerste is het goed om te kijken naar de stof waarvan de polo’s gemaakt zijn. Niemand zit te wachten op een kledingstuk dat knelt, jeukt of andere irritaties oplevert. De meeste shirts zijn gemaakt van katoen, wat vooral zachtheid met zich meebrengt. De stof ademt, dus je krijgt het ook niet zo snel warm tijdens de warme zomermaanden. Vanuit de stof ga je door naar de pasvorm. Een shirt dat te strak zit, zal jou geen comfort bieden en kan een flinke afbreuk geven op jouw stijl.  Kies voor een pasvorm die mooi langs je lichaam valt, zonder te knellen. Een goed poloshirt moet je figuur flatteren zonder de bewegingsvrijheid te beperken.

De kleur van een shirt

Je kan dan door naar de kleur van de poloshirts. Ze zijn te verkrijgen in alle kleuren van de regenboog en alle tinten er tussenin. Kies voornamelijk voor een kleur die bij jouw huidskleur past. Heb je een lichte huid, dan staan donkere kleuren vaak goed. Voor degenen met een donkere huidskleur kunnen lichtere tinten de beste keuze zijn. Uiteraard kan je ook voor basic gaan. Hiermee heb je een veilige keuze in handen. Een goed poloshirt moet net zo veelzijdig zijn als jij. Het moet niet alleen geweldig staan bij je favoriete jeans, maar ook gekleed genoeg zijn voor een casual werkdag.

De kleinste details bekijken

Bij bijvoorbeeld een polo Hugo Boss kan je ook naar de kleinste details bekijken. Deze details maken het verschil. De kraag moet bijvoorbeeld stevig zijn, maar niet knellen. Een knoopsluiting geeft een klassieke uitstraling, terwijl een ritssluiting meer casual is. Ook de lengte van de mouwen en het aantal knopen op de sluiting kunnen de algehele look beïnvloeden. Het draait allemaal om de details die passen bij jouw persoonlijke stijl.

Jouw budget en de hoogwaardige kwaliteit

Vergeet niet om jouw budget mee te nemen in het maken van een keuze. Met de poloshirts in het hogere segment kan je vaak een statement maken, maar soms biedt het lagere prijssegment ook verrassend goede kwaliteit. Zorg ervoor dat je een balans vindt tussen het geld dat jij beschikbaar hebt voor het uitbreiden van jouw garderobe en de kwaliteit die je hierbij verwacht. Als laatste kan je nog kijken naar het onderhoud dat je moet uitvoeren bij de shirts. Geen zin om te strijken? Kijk dan naar de strijkvrije opties.